Cum iți poți pregăti mașina pentru sezonul cald

Chiar dacă, la prima impresie, primăvara este un sezon mai blând, in acelasi timp este si un anotimp imprevizibil, cu tot felul de fenomene meteorologice care pot fi dificil de gestionat inclusiv pentru cel mai experimentat șofer. De aceea, în cazul în care ai o problemă serioasă și neprevăzută, poți apela cu încredere la firma de tractări Alo Tractări, mai ales că beneficiezi de tractări auto non stop, indiferent unde te afli în țară.

Cum pregătești mașina pentru primăvară:

  1. Faci o curățenie generală a mașinii – de la interior la exterior – și schimbi cauciucurile

Asemeni curățeniei de primăvară la o casă, este important ca și mașina să beneficieze de un astfel de tratament odată cu venirea sezonului cald. În primul rând, te asiguri că strângi toate lucrurile inutile adunate în mașină (ambalaje, servețele, măști etc.). Apoi, te ocupi de spălat mașina interior-exterior. La interior, insiști pe covoare și, în special, pe podul pedalier de la șofer, deoarece în sezonul rece se adună multă mizerie și substanțe corozive de la zăpadă și noroi. La exterior, insiști pe pasajele roţilor și șasiu. Acestea au fost și mai expuse la sare și substanțe corozive toată iarna și de aceea este important să le cureți cât de bine poți. O idee bună ar fi să dai cu ceară caroseria pentru a limita urmele lăsate de iarnă.

Nu în ultimul rând, nu uita să schimbi cauciucurile de sezon rece cu cele de sezon cald. Iar dacă ești cumva luat prin surprindere cu o ninsoare în luna aprilie și ai o problemă, nu ezita să apelezi la serviciul nostru de tractări auto non stop.

  1. Verifici toate lichidele mașinii

Iarna lasă, de obicei, multe urme asupra unei mașini, unele mai vizibile, alte mai puțin. Din seria celor mai puțin vizibile se numără și impuritățile rămase în lichidele mașinii. Dacă nu e ceva ce ține de competența ta, roagă un mecanic să verifice atent uleiul de motor, lichidul de frână sau cel care ajută la funcționarea servodirecției sau cutiei de viteze.

Tot aici, te poți ocupa de lichidul de parbriz. Și acesta este bine de verificat și apoi înlocuit cu o variantă potrivită pentru sezonul cald. Și dacă tot am menționat de parbriz, curăță cu atenție parbrizul, geamurile și oglinzile mașinii. Substanțele corozive folosite iarna pot afecta și vizibilitatea la condus. Nu uita de faruri și stopuri.

Tractări auto non stop | asistență rutieră | AloTractari.ro

asistență rutieră

  1. Te asiguri că toate partea electrică, sistemul de frânare și motorul funcționează corect

Iarna poate afecta sistemul electric al mașinii și plăcuțele de frână. De obicei, primăvara există riscul ca umezeala și frigul să oxideze contactele electrice, deci e important să le verifici bine odată cu revizia generală a mașinii. Sistemul de frânare este iarna extrem de solicitat, așa că primăvara e un moment bun să te asiguri că funcționează bine sau dacă trebuie schimbate plăcuțele de frână. Nu uita nici de aerul condiționat. Ar fi bine să-l verifici de pe acum pentru a stii ca functioneaza corespunzator.

În caz că ai probleme cu toate aceste sisteme odată pornit la drum, cel mai bine este să reacționezi cu calm, să tragi pe dreapta și să apelezi la serviciile de asistență rutieră și tractări auto non stop oferit de AloTractari.ro. Suntem o firmă de tractări cu experiență, si putem interveni prompt oriunde în țară.