Ce defectiuni pot aparea la sistemul de franare al masinii

Franele unui automobil sunt de departe cele mai importante componente ale acestuia, sistemul de franare reprezentand practic un element de siguranta fara de care masina nu ar mai putea circula. Potrivit unui raport publicat recent de Registrul Auto Roman, un numar insemnat de masini verificate in trafic pe parcursul anului trecut au fost identificate cu probleme la sistemul de franare. Potrivit legislatiei in vigoare, in cazul constatarii unor probleme la sistemul de franare, se poate ajunge pana la retinerea certificatului de inmatriculare al masinii.

In cazul in care esti la volan si simti ca exista anumite probleme la sistemul de franare, este indicat sa actionezi imediat si sa opresti masina. Chiar daca iti doresti sa iti continui drumul, cel mai bine ar fi sa nu o faci, acest lucru punandu-te atat pe tine in pericol, cat si pe ceilalti participanti la trafic. In cazul in care ai constatat ca masina are o problema, poti apela la serviciile de asistenta rutiera sau tractari auto!

Orice sofer trebuie sa fie constient de faptul ca sistemul de franare al masinii pe care o conduce se poate defecta mai devreme sau mai tarziu. In primul si primul rand, trebuie sa stim ca sistemul de franare este construit din piese care necesita schimbare dupa o anumita perioada de timp. Pompa de franare este cea mai importanta componenta a sistemului de franare, aceasta fiind insotita de disc, placute, tamburi, saboti, etriere si lichid. Lasand la o parte placutele si discurile de frana, cel mai important consumabil este lichidul de frana. Cele mai des schimbate insa din intreg sistemul sunt mai mult ca sigur placutele de frana.

In cazul in care lichidul de frana nu este inlocuit pentru o perioada indelungata, acesta isi pierde proprietatile din cauza captarii umezelii. Chiar daca este intr-o cantitate foarte mica, apa din lichidul de frana va produce efectul de frana moale. Mai exact, frana se va dovedi ineficienta, ceea ce este extrem de periculos! Aceasta ineficienta va putea fi observata in special in cazul unei franari ceva mai violente, atunci cand temperatura din etriere ajunge la valori ridicate. Dupa captarea umezelii si formarea apei vor aparea niste bule de aer in instalatie, chiar daca in mod normal lichidul de frana nu ajunge sa fiarba.

Probleme serioase pot aparea si atunci cand discurile de frana se ovalizeaza. Din fericire, simptomele pot fi observate foarte usor chiar si de catre cei mai neexperimentati, vibratiile in volan sau in caroseria masinii aparand atunci cand frana este actionata. In acest caz, discurile de frana trebuie schimbate cat mai repede cu putinta!

Asistenta rutiera | tractari auto non-stop | AloTractari.ro

sistemul de franare

In cazul in care vei observa ca frana se apasa foarte greu, ia in calcul faptul ca sistemul de vacuum si-ar fi putut pierde etanseitatea. In plus, masina va incetini mult mai greu, ceea ce te poate pune in pericol in orice moment.

O problema la sistemul de franare este extrem de serioasa, drept pentru care este recomandat sa o tratezi cu seriozitate maxima. In cazul in care esti la drum si observi anumite probleme la franare, poti apela cu incredere la AloTractari.ro. Oferim servicii de asistenta rutiera si tractari auto non-stop in orice colt al tarii!

Sursa foto: https://pixabay.com