Din ce cauza nu mai porneste masina? Cand apelezi la asistenta rutiera

Masina personala a devenit in timp un lux pe care si-l permite aproape oricine, multi oameni ajungand chiar sa afirme ca nu s-ar mai putea descurca fara sa aiba la indemana o masina cu care sa ajunga imediat acolo unde au nevoie. Masina este intr-adevar extrem de utila pentru fiecare dintre noi, insa trebuie sa recunoastem ca in anumite momente ne da mari batai de cap.

Stim cu totii zilele acelea in care masina parca refuza pur si simplu sa mai porneasca! Si mai rau, uneori se intampla ca asemenea probleme sa apara in locuri care mai de care mai indepartate de casa sau de un service auto care sa ofere asistenta rutiera. Orice sofer a intampinat de-a lungul timpului astfel de probleme, insa astazi vrem sa iti aducem in atentie cele mai frecvente motive pentru care masina nu porneste.

Bateria descarcata

Bateria descarcata reprezinta fara doar si poate cea mai des intalnita problema in cazul masinilor care nu mai pornesc. In cazul in care bateria masinii se descarca, electromotorul nu va mai putea sa ofere puterea necesara pentru ca motorul sa mai porneasca. Din fericire, aceasta problema se poate rezolva destul de usor, fiind nevoie doar de un alt sofer binevoitor din apropiere care este dispus sa iti ofere curent cu ajutorul cablurilor speciale.

Probleme la contact

Desi nu sunt dorite de nimeni, problemele la contact mai apar din cand in cand. Daca masina nu porneste in urma mai multor incercari, cel mai probabil s-ar putea sa te confrunti cu anumite probleme la contact. In plus, daca observi ca la faruri nu sunt niciun fel de probleme si acestea se aprind la intensitate normala, dar ca motorul nu vrea sa dea semne de viata, mai mult ca sigur inseamna ca sunt probleme cu contactul.

Electromotorul

Nici problemele cu electromotorul nu sunt foarte rare atunci cand vorbim despre masinile care nu mai vor sa porneasca, acesta avand rolul de a pune in miscare componentele propulsorului automobilului. In cazul in care electromotorul are probleme, motorul nu se va invarti suficient pentru a porni.

Alternatorul

In cazul in care alternatorul nu mai functioneaza asa cum trebuie, bateria masinii nu se va mai incarca in timpul functionarii normale. In mod normal, asemenea probleme vor putea fi depistate rapid, multe masini noi avand in bord un martor care evidentiaza aceste probleme. In plus, poti verifica cureaua de accesorii pentru urme de uzura sau alunecare.

Pompa si conducta de combustibil

O pompa defecta iti poate aduce multe probleme pe cap, aceasta nepermitand combustibilului din rezervor sa mai ajunga la motor. Alte probleme mai pot aparea si in cazul conductei de combustibil, aceasta putand ingheta atunci cand temperaturile scad prea mult.

Asistenta rutiera | tractari auto | AloTractari.ro

asistenta rutiera

Unele probleme pot fi rezolvate pe loc fara prea multa bataie de cap, insa alte probleme se dovedesc a fi mai delicate, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de ajutor de specialitate. AloTractari.ro are o experienta vasta in domeniu si peste doua sute de parteneri specializati in intreaga tara, acestia fiind gata sa ofere servicii de tractari auto si ajutor de specialitate in cel mai scurt timp posibil.

Mai multe informatii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Asisten%C8%9B%C4%83_rutier%C4%83