Primele piese auto care se uzeaza si cand sa apelezi la asistenta rutiera

Indiferent de marca, o masina presupune investitii constante in ceea ce priveste piesele. Evident, atunci cand iei decizia de a investi o suma considerabila de bani intr-o masina noua nu vrei sa te gandesti si la acest aspect, insa nu avem cum sa nu recunoastem ca la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, va veni momentul in care masina va avea nevoie de reparatii. Masina a ajuns sa ne fie atat de folositoare tocmai pentru ca este utilizata intens zi de zi, asa ca nu avem cum sa ne asteptam ca aceasta sa nu aiba defectiuni la un moment dat.

Bineinteles, unele piese ale masinii se pot dovedi a fi mai rezistente, in timp ce altele vor ceda ceva mai repede in urma uzurii. Haideti insa sa aflam care sunt piesele auto care se uzeaza cel mai repede si care sunt mai predispuse inlocuirii. In orice caz, trebuie sa stii ca unele probleme tehnice se pot rezolva foarte usor, fiind nevoie doar de putina indemanare. In cazul in care apar niste probleme mai serioase insa, nu este deloc exclus sa ajungi sa apelezi la servicii profesioniste de asistenta rutiera.

Ambreiajul este una dintre primele piese pe care s-ar putea sa o schimbi la masina pe care o conduci. Mai ales in cazul in care stilul tau de sofat este unul ceva mai agresiv. De asemenea, ambreiajul va avea probleme atunci cand va fi suprasolicitat. Asa ca ar fi bine sa eviti sa tii piciorul indelung pe el atunci cand esti la semafor! In functie de stilul tau de condus, si planetarele s-ar putea confrunta cu probleme in timp! Mai exact, acestea se uzeaza si se pot strica atunci cand soferul conduce haotic.

Asa cum probabil ca banuiesti deja, drumurile din tara noastra provoaca in timp probleme serioase la nivelul pivotilor. Din cauza gropilor pe care le intalnim in drumurile noastre de zi cu zi, pivotii se defecteaza in timp, afectand in cele din urma mobilitatea rotilor si echilibrul masinii. De asemenea, si amortizoarele ar putea avea probleme din aceleasi motive, in special in cazul in care circuli des pe drumuri neuniforme.

Asistenta rutiera | tractari auto | AloTractari.ro

asistenta rutiera

In cele din urma, ne indreptam atentia si asupra injectoarelor, care se pot defecta din doua cauze. In primul si primul rand, din cauza combustibilului pe care il utilizezi. In cazul in care acesta nu este de calitate, in timp vei avea probleme cu injectoarele. Apoi, injectoarele mai pot avea probleme atunci cand uiti sa schimbi la timp filtrele de combustibil.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, unele probleme se pot dovedi destul de complexe. La AloTractari.ro suntem gata la orice ora pentru ajutor specializat, oferind servicii de tractari auto si asistenta rutiera. Peste doua sute de parteneri sunt disponibili non-stop in toata tara, constatarea defectiunilor si oferirea celor mai competente sfaturi fiind oferite gratuit. Asadar, indiferent daca vorbim despre o problema mecanica, tehnica sau electrica a masinii, poti apela cu siguranta la serviciile noastre.

Mai multe informatii pe: https://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Piese_auto