Baterie descarcata complet? Ce trebuie sa faci ca sa pornesti masina

Sezonul rece si-a intrat in drepturi, iar cele mai frecvente probleme pe care le intampinam in timpul iernii sunt cele legate de baterie. Evident, nimeni nu isi doreste sa ajunga in situatia de a ramane in mijlocul drumului din cauza bateriei descarcate, insa uneori se intampla sa mai avem o zi cu ghinion. Daca vei ajunge din intamplare in situatia de a ti se descarca complet bateria, este bine sa stii care sunt cele cateva metode prin care ti-ai putea porni totusi masina.

Pana sa vorbim despre aceste metode insa, trebuie sa iti spunem ca uneori lucrurile pot fi si mai rele decat atat, ceea ce inseamna ca ai putea fi pus in situatia de a nu mai avea cum sa pleci de pe loc. Dar nu trebuie sa te panichezi nici cand se intampla asta! Si asta pentru ca oricand poti apela cu cea mai mare incredere la AloTractari.ro, specialistii nostri oferind servicii de tractari auto non-stop.

In primul si primul rand trebuie sa ai in vedere ca la baterie pot aparea oricand tot felul de probleme, aceasta neputand sa se mai incarce corect in unele cazuri. Daca asta se intampla si cu bateria masinii tale, poti ajunge in situatia de a nu mai putea porni deloc. Tocmai din acest motiv specialistii recomanda sa ai mereu la tine o pereche de cabluri de incarcare pe care sa le tii in portbagaj pentru orice eventualitate. Totodata, in cazul in care exista o defectiune a sistemului electric, aceasta va duce la cresterea consumului, ceea ce inseamna ca si bateria se va descarca mult mai rapid.

Am o baterie complet descarcata. Ce pot face?

Nu in ultimul rand, trebuie sa acorzi atentie si termenului de valabilitate al bateriei, cele mai multe dintre ele incepand sa aiba probleme dupa patru sau cinci ani. Dupa ce trec cei patru sau cinci ani, ia in calcul faptul ca a venit momentul sa schimbi bateria cu una noua!

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, nu stii niciodata ce se poate intampla, drept pentru care este recomandat sa ai mereu cablurile de incarcare pentru baterie la tine. Apoi, un acumulator extern se poate dovedi extrem de util atunci cand bateria s-a descarcat complet.

Tractari auto non-stop | asistenta rutiera | AloTractari.ro

Baterie descarcata complet

 

O alta metoda este aceea de a impinge masina. Mai intai trebuie sa opresti toti consumatorii de curent, incepand de la faruri si pana la aeroterma. De asemenea, contactul trebuie sa fie pus! Apoi, apesi ambreiajul si selectezi a doua treapta de viteze! Dupa ce masina prinde viteza, ridica piciorul de pe ambreiaj, iar masina va porni in cele mai multe cazuri! O ultima solutie ar fi aceea a tractarii, procedura fiind similara cu cea descrisa in randurile anterioare. In cazul in care niciuna dintre solutii nu functioneaza, nu ai ce face si va trebui sa apelezi la serviciile de asistenta rutiera oferite si de Alo Tractari.

Sursa foto: https://unsplash.com