Zgomotele la masina – Ce probleme anunta cele mai frecvente zgomote?

Zgomotele la masina sunt un cosmar pentru orice sofer, acestea reprezentand de cele mai multe ori primul semn care anunta o defectiune mai mica sau mai mare. Tocmai din acest motiv este extrem de important sa tratezi cu maxim de seriozitate toate aceste zgomote, de multe ori putandu-se evita o defectiune serioasa. Echipa AloTractari.ro beneficiaza de o experienta vasta in domeniu, cei peste doua sute de parteneri din toate colturile tarii fiind disponibili la orice ora din zi si din noapte sa ofere servicii de tractari auto non-stop celor care se confrunta cu probleme serioase la masina si au nevoie de tractare.

Pentru a putea trata cu seriozitate aceste zgomote care pot aparea la masina, este important sa stii ce reprezinta ele si cum trebuie sa le diferentiezi. Tocmai din acest motiv iti vom spune in randurile urmatoare care sunt cele mai frecvente zgomote care pot fi auzite la masina pe care o conduci!

Zgomotul la rulmenti

Nu de putine ori se intampla ca rulmentul unei roti sa se sparga sau sa ramana fara vaselina, cazuri in care apar automat anumite zgomote specifice. Zgomotul de rulment poate fi recunoscut destul de usor, semanand cu un huruit si crescand in intensitate odata cu viteza masinii. Rulmentii nu trebuie schimbati acasa, operatiunea fiind una destul de dificila pentru cineva care nu are experienta in domeniu.

Zgomotul la cutia de viteze

Cutia de viteze a unei masini poate avea probleme oricand, asa ca este important sa stii sa identifici rapid simptomele unor astfel de defectiuni. Lasand la o parte zgomotele specifice, iti vei da seama ca ai astfel de probleme atunci cand vei avea probleme la trecerea dintr-o treapta in alta sau cand schimbatorul va sari automat din viteza. Schimbarea in alta treapta de viteza poate produce, de asemenea, anumite zgomote.

Zgomote la roti

Anvelopele pot produce, de asemenea, tot felul de zgomote, in special in sezonul rece. Cel mai probabil insa, nu va fi vorba despre niciun fel de defectiune, aceste zgomote fiind normale si destul de frecvente. Si bucsele pot scoate anumite zgomote, acestea reducandu-se de regula atunci cand ploua. In schimb, daca vei auzi un zgomot metalic va trebui sa iei in calcul anumite probleme aparute la amortizor.

Zgomote provocate de placutele de frana

Zgomotul de fier pe fier aparut atunci cand utilizezi frana va trebui sa iti ridice anumite semne de intrebare serioase, fiind foarte posibil sa ai probleme cu placutele de frana. In cazul in care ai ajuns in situatia de a toci placutele, probabil va fi nevoie sa schimbi chiar si discurile sau etrierele.

Tractari auto non-stop | asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto non-stop

Zgomote la ambreiaj

Destul de des se intampla ca anumite zgomote sa apara si atunci cand calci pedala de ambreiaj. In aceste cazuri, poate fi vorba despre o defectiune la pedala sau la cablul de ambreiaj, insa nu este deloc exclus sa existe o problema si la rulmentul de presiune, care poate fi prea uzat.

In cazul in care zgomotele care anunta aceste defectiuni apar prea tarziu, s-ar putea sa te regasesti intr-o situatie mai delicata, in care va fi nevoie de servicii de asistenta rutiera. Tocmai din acest motiv insa este indicat sa acorzi o atentie foarte mare acestor zgomote, putand evita astfel niste probleme mai serioase!

Mai multe detalii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Asisten%C8%9B%C4%83_rutier%C4%83