Care este durata de viata a unei baterii auto de calitate

Problema bateriilor auto de slaba calitate a dat de-a lungul vremii multe batai de cap unui numar considerabil de soferi. Ne aflam in plin sezon de iarna, perioada in care o buna parte dintre acumulatorii auto cedeaza. In special daca vorbim despre unii care nu sunt de o calitate superioara. Din pacate, pretul bateriilor auto de calitate nu este deloc unul mic, ba din contra! Din acest motiv, multi sofer aleg sa economiseasca atunci cand vine vorba despre cumpararea unei baterii noi.

Pentru a evita situatia in care ramai fara baterie, este recomandat ca in special in timpul iernii sa verifici regulat starea acesteia. Este recomandat ca aceasta verificare sa se faca intr-un service autorizat, insa exista o metoda prin care putem face acest lucru si singuri. Mai intai va trebui sa verifici tensiunea acumulatorului. Tensiunea normala a unei baterii auto trebuie sa fie de aproximativ 12.5 V. De asemenea, aceasta nu trebuie sa scada sub valoarea de 12 V.

O masuratoare corecta se va face la aproximativ 2 ore dupa ce ai oprit motorul. Atentie, acest procedeu se efectueaza atunci cand nu exista niciun consumator activ! Mai exact, motorul, farurile sau radioul trebuie sa fie oprite. Dupa ce ai pornit motorul masinii, tensiunea din acumulator trebuie sa fie de cel putin 13.8 V. In cazul in care aceasta valoare este mai mica, ar trebui sa verifici alternatorul.

Daca te regasesti in nefericita situatie de a ramane in drum din cauza bateriei care a cedat, trebuie sa stii ca poti oricand sa ceri ajutor la Alo Tractari deoarece oferim si servicii de asistenta rutiera. Desigur, nu este deloc placut sa te regasesti in aceasta situatie, insa uneori se mai intampla!

Multi se intreaba care este durata de viata a unei baterii auto de calitate. Si este o intrebare cat se poate de legitima, insa raspunsul nu este unul atat de simplu. Asta pentru ca o masina poate avea mai multi consumatori, ceea ce scurteaza durata de viata a bateriei.

Pretul poate conta destul de mult atunci cand vorbim despre bateriile auto. Asadar, cu cat acumulatorul este mai scump, cu atat durata de viata a acestuia va fi cel mai probabil mai lunga. Mai bine spus, nu incerca sa faci economii atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei baterii noi pentru masina ta. In mod normal, specialistii considera ca o baterie auto de calitate va avea o durata de viata de pana la 6 ani. Totusi, daca ai anumite probleme la masina, durata de viata a acumulatorului va scadea chiar si pana la trei ani. De asemenea, trebuie sa ai in vedere faptul ca bateriile auto se consuma mai repede in zonele muntoase, acolo unde temperaturile sunt scazute pentru perioade mai indelungate de timp.

Asistenta rutiera | tractari auto | AloTractari.ro

asistenta rutiera

AloTractari.ro ofera servicii de tractari auto atat in Bucuresti cat si in Romania, gata sa intervenim in orice colt al tarii, la orice ora din zi sau din noapte. Asadar, daca te regasesti in situatia de a nu iti mai putea continua drumul la volanul masinii, apeleaza cu incredere la Alo Tractari!

Sursa foto: https://pixabay.com