Cu ce probleme te poti confrunta pe timpul iernii la masina si cand apelezi la asistenta rutiera

Sezonul rece se apropie cu pasi repezi, multi soferi fiind deja constienti de faptul ca trebuie sa ajunga cat mai curand cu masina intr-un service auto pentru ca aceasta sa fie pregatita asa cum se cuvine pentru iarna. Pregatirile in acest sens sunt extrem de importante, mai ales in cazul in care vorbim despre o masina care are deja un numar important de kilometri pe bord.

Asa cum stim cu totii insa, cu cat temperaturile sunt mai scazute si cu cat conditiile meteo sunt mai grele, cu atat masina ta trebuie sa fie mai bine pusa la punct. Chiar si asa insa, probleme pot aparea mereu, sezonul de iarna fiind unul tare imprevizibil. In cazul in care astfel de situatii neprevazute apar, trebuie sa stii intotdeauna ca poti apela cu cea mai mare incredere la AloTractari.ro, aici gasind servicii de tractari auto non-stop.

Vorbim in randurile urmatoare despre cele mai frecvente probleme ale masinii, cu care te poti confrunta pe timpul iernii, tocmai pentru a te face mai atent cu privire la anumite aspecte de care trebuie sa tii cont in urmatoarele cateva luni!

1. Anvelopele

Atunci cand vorbim despre pregatirea masinii pentru sezonul rece, primul lucru care iti vine in minte cel mai probabil face referire la schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna. Pe timpul iernii nu este tocmai recomandat sa conduci o masina echipata cu cauciucuri all-season! De asemenea, verifica intotdeauna starea anvelopelor de iarna, cauciucurile tocite putand sa te puna in pericol. Nu uita nici de presiunea pneurilor, odata cu temperaturile scazute aparand probleme la acest capitol!

2. Franele

Daca obisnuiesti sa folosesti des frana de mana pe timpul noptii, atunci cand masina este parcata, in timpul sezonului rece ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a face acest lucru. Gheata poate ajunge in sistemul mecanic pe timpul iernii, ceea ce inseamna ca exista un risc ca frana de mana sa nu mai poate fi deblocata. Evident, o asemenea problema nu poate fi dorita de nimeni!

Tractari auto non-stop | asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto non-stop

3. Bateria

Cele mai multe probleme legate de baterie sunt sesizate in timpul sezonului rece, asa cum stim cu totii. Din cauza temperaturilor extrem de scazute, masina porneste mai greu, existand chiar riscul ca bateria sa te lase tocmai cand ai cea mai mare nevoie de masina. Pentru a evita pe cat se poate acest risc asigura-te ca bateria pe care o folosesti nu a depasit garantia de doi sau trei ani. In cazul in care ramai blocat cu masina undeva din cauza bateriei, oricand poti apela la serviciile de asistenta rutiera oferite la orice ora din zi sau noapte de AloTractari.ro.

4. Substante corozive

Substantele folosite pentru curatarea strazilor de zapada si polei pot fi daunatoare pentru masini, acestea fiind extrem de corozive. Pentru a te asigura ca aceste substante nu iti vor strica in timp caroseria masinii este recomandat sa iti speli constant masina, de cel putin doua ori pe luna.

Sursa foto: https://unsplash.com