Cutia de viteze – cele mai intalnite semne ale unei cutii defecte

Cutia de viteze joaca un rol extrem de important pentru masina ta, de functionarea acesteia depinzand si alte componente tehnice ale masinii. Mai devreme sau mai tarziu insa, multe masini ajung sa se confrunte cu probleme la cutia de viteze. Atunci cand sunt probleme, semnalele sunt destul de evidente, insa trebuie sa stii sa le recunosti si sa le acorzi atentia necesara. Bineinteles, cu cat depistezi problema mai repede, cu atat o poti remedia mai rapid.

Noi avem o experienta vasta in domeniu, multi soferi ajungand in situatia de a apela la serviciile noastre de asistenta rutiera chiar din cauza unor probleme aparute la cutia de viteze. Iti spunem in randurile urmatoare care sunt cele mai importante semne pe care ar trebui sa le observi atunci cand cutia de viteze incepe sa faca probleme!

Probleme la schimbarea treptelor

Cel mai evident semnal pe care il poate da o cutie de viteze cu probleme va aparea atunci cand vei dori sa schimbi vitezele. In cazul unor probleme, vei observa ca o simpla cuplare intr-o pozitie inferioara sau superioara iti va da batai de cap! In unele cazuri se poate intampla chiar ca schimbatorul sa sara automat din viteza, lucru pe care nu ti-l doresti sub nicio forma atunci cand esti in trafic. Mai rau decat atat, se poate ajunge in situatia ca schimbatorul de viteze sa cada, caz in care vei fi obligat sa opresti pe avarii pe marginea drumului.

Sunete ciudate la schimbarea vitezelor

Daca ai deja o oarecare experienta la volanul masinii tale, cu siguranta vei sesiza atunci cand se va auzi un zgomot mai ciudat. Atunci cand cutia de viteze are probleme, aceasta poate produce anumite zgomote la mutarea intr-o treapta superioara sau inferioara. Totodata, daca vei auzi un zgomot puternic atunci cand schimbatorul se afla in punctul mort, poti deja sa te gandesti la o problema serioasa privind cutia de viteze.

Miroase a ars

Ei bine, probabil ca nu de putine ori ai sesizat si tu ca “miroase a ars” atunci cand esti la volan. Una dintre cauze poate face referire chiar la cutia de viteze, componentele acesteia ajungand sa se supraincalzeasca din cauza frecarii excesive. De asemenea, in cazul in care miroase a ars, trebuie sa stii ca s-ar putea sa fie o problema si cu uleiul de transmisie!

Uleiul de transmisie

Daca tot a venit vorba despre uleiul de transmisie, iti mai spunem ca trebuie sa fii foarte atent si la aspectul acestuia. Uleiul de transmisie trebuie sa aiba in mod normal o nuanta clara de rosu aprins, in timp ce mirosul lui trebuie sa fie usor dulceag. In cazul in care uleiul de transmisie a ajuns sa aiba o nuanta ceva mai inchisa la culoare, este foarte posibil ca starea cutiei de viteze sa nu mai fie cea mai buna.

Asistenta rutiera | tractari auto non-stop | AloTractari.ro

cutia de viteze

 

In cazul in care problemele se vor dovedi ceva mai dificile, trebuie sa stii ca poti apela oricand si la servicii de tractari auto non-stop. Echipa AloTractari.ro are peste 200 de parteneri in toate orasele mari ale tarii, fiind gata sa intervina de fiecare data cand este nevoie.

Mai multe informatii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Cutie_de_viteze