Oprirea motorului in mers – ce trebuie sa faci?

Un lucru pe care nu-l doresti sa ti se intample atunci cand conduci o masina este sa ti se opreasca motorul in mers. Si cand spunem asta nu ne referim la banala scapare a pedalei de ambreiaj, ci la acele defectiuni mai complicate care pot aparea din senin. Din fericire insa, in vremurile noastre exista servicii de tractari auto non-stop la care poti apela in cazul in care asemenea defectiuni mai complicate isi fac aparitia si te pun in imposibilitatea de a mai porni masina si de a iti continua drumul spre destinatie.

In primul si primul rand, hai sa vorbim un pic despre cauzele pentru care un motor se poate opri in timp ce masina ruleaza. Evident, cauzele sunt multiple, asa ca este important sa poti identifica sursa defectiunii si sa stii mai apoi ce ai de facut.

Cea mai intalnita cauza care duce la oprirea motorului in mers este fara doar si poate supraincalzirea acestuia. Aceasta supraincalzire apare atunci cand sistemul de racire al masinii nu functioneaza asa cum trebuie si nu poate mentine temperatura motorului in parametrii optimi de functionare. Vorbim despre o problema extrem de serioasa, in care se poate ajunge chiar si pana la topirea efectiva a pistoanelor masinii, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti!

Mergem mai departe si aducem in discutie si nivelul scazut de ulei, care poate duce la complicatii nedorite pentru masina pe care o conduci. In cazul in care uleiul nu este suficient, componentele masinii nu mai sunt lubrifiate, frecarea acestora putand bloca in cele din urma motorul. Si lichidul de transmisie este la fel de important, un nivel scazut al acestuia ducand la supraincalzirea transmisiei. In aceste conditii, iti recomandam sa verifici periodic atat nivelul uleiului, cat si nivelul lichidului de transmisie.

Oprirea motorului in mers mai este legata uneori si de convertorul catalitic al masinii tale, acesta fiind responsabil pentru eliminarea gazelor de esapament. Atunci cand combustibilul se intampla sa aiba prea multe impuritati, convertorul nu va mai putea fata si se va bloca in cele din urma, ceea ce inseamna ca teava de esapament se poate infunda.

Nu in cele din urma trebuie sa punem pe aceasta lista si problemele de ordin electric, si acestea ducand uneori la oprirea brusca a motorului in timpul mersului. In acest caz, un martor se va aprinde in bord si te va atentiona cu privire la problema care tocmai a aparut! Bineinteles, in acel moment vei stii deja ca trebuie sa ajungi cat mai repede cu putinta la un service auto.

Tractari auto non-stop | asistenta rutiera | AloTractari.ro

oprirea motorului in mers

In cazul in care problemele se dovedesc a fi mult mai serioase si nu vei mai putea porni masina, va fi de la sine inteles ca vei avea nevoie de servicii de asistenta rutiera. La AloTractari.ro avem peste 200 de parteneri in toata tara, disponibili non-stop sa intervina in maxim 30 de minute. Soferii si specialistii de pe autospecialele de interventii sunt pregatiti sa constate defectiunile in cel mai scurt timp posibil si sa iti ofere cele mai competente sfaturi pentru masina ta.

Mai multe informatii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Asisten%C8%9B%C4%83_rutier%C4%83