Legea RCA – modificari 2020 – Ce trebuie sa stiti!

La mijlocul anului 2020 au inceput discutiile referitoare la modificarile ce vor fi aduse pentru legea RCA, discutii care v-ar putea impacta in mod direct pe termen lung. Cum? Raspunsurile, in cele ce urmeaza!

Ce fel de modificari ale RCA fac obiectul dezbaterilor

Modificarile legii RCA presupun decontarea directa si obligatorie, precum si introducerea unui sistem prin intermediul caruia firmele de asigurari care nu achita daunele la timp isi pot pierde dreptul de a mai incheia polite RCA.

Este vorba despre o schimbare care v-ar ajuta sa scurtati in mod considerabil din timpii pe care trebuie sa ii asteptati atunci cand sunteti indreptatiti la despagubiri.

Modificarea RCA are avantaje si dezavantaje

Chiar daca la prima vedere v-ati putea bucura la auzul posibilei modificari la legea RCA, trebuie sa aveti in vedere ca suspendarea platilor ar insemna ca toate platile catre service-uri sa intarzie. Practic, ar insemna ca in loc sa va vedeti autoturismele reparate mai repede, sa se manifeste un efect de domino in sens invers. Conform specialistilor in domeniu, totul tine, insa, de responsabilizarea firmelor de asigurari si de modul in care acestea percep si implementeaza modificarile.

Ce presupune decontarea directa

Decontarea directa este o clauza optionala de care va puteti bucura si in prezent. In speta, optiunea va permite sa alegeti de unde sa cumparati politele RCA, care sa fie eventualele daune acoperite si cum sa se desfasoare intreaga procedura.

Industria de asigurari nu vizeaza schimbarea legislatiei in sensul unei acoperiri partiale a daunelor de catre asiguratori. Societatile de asigurari din Romania urmaresc sa ofere produse si servicii care raspund nevoilor clientilor, iar politele RCA reprezinta o componenta importanta a pietei locale. UNSAR si BAAR nu au sustinut si nu vor sustine nicio modificare legislativa prin care asiguratii sa fie obligati sa acopere o parte a daunelor rezultate din accidente, atunci cand riscurile sunt acoperite de polite RCA valide”, anunta Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Tractari auto in sector 1 | AloTractari.ro

tractari auto in sector 1

Pentru ca obiectul nostru de activitate – materializat in asigurarea service-ului auto in Bucuresti, inchirieri masini, tractari auto in sector 1 dar si in celalalte sectoare din Bucuresti, tractari la nivel national si asistenta rutiera – este in stransa legatura cu tot ce inseamna legislatia de pe piata auto, vom continua sa urmarim ce se va intampla cu Legea RCA si va vom informa la timp.

Mai multe informatii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83spundere_Civil%C4%83_Auto