Tractari auto in caz de accident – cum procedam

Implicarea conducatorului auto intr-un accident, chiar si fara pagube semnificative sau pierderi de vieti omenesti, lasa urme in memoria acestuia si necesita actiune de moment. Firesc, nu exista individ care sa isi doreasca sa fie implicat intr-un accident rutier, insa numarul din ce in ce mai mare de autoturisme pe soselele tarii, precum si nerespectarea pe deplin a regulilor de circulatie, determina un numar tot mai crescut de accidente.

Primul lucru pe care trebuie sa il faca un conducator auto implicat intr-un accident este sa sune la politie si apoi la
Alotractari.ro – firma de tractari auto.

Reguli de baza in cazul unui accident auto

tractari auto

In cazul unui accident in care exista vatamari corporale, primul lucru care trebuie facut este ca indivizii implicati sa sune la numarul de urgenta 112, sa comunice locul in care a avut accidentul si sa solicite un echipaj al Salvarii si unul al Politiei. Este foarte important sa nu fie modificata pozitia masinii, pentru a permite Politiei sa faca masuratorile necesare stabilirii conditiilor in care a fost produs accidentul.

Sfaturi in cazul accidentului soldat cu victime

Daca accidentul nu s-a soldat cu victime si cu vatamari corporale, se stabilesc conditiile in care a fost produs accidentul. O data stabilit vinovatul, trebuie identificati martorii si completat numele acestora pe un formular de constatare amiabila. Dupa ce si conducatorii auto implicati in accident si-au completat numele, se realizeaza o schita a accidentului care urmeaza sa fie predata firmei de asigurari.

Sfaturi in cazul accidentelor mai grave

In cazul accidentului soldat cu victime sau cu avarierea grava a autovehiculului, este necesara interventia unei echipe de tractari auto si transport auto pe platforma. Platformele auto ridica autoturismele defecte, avariate, accidentate.

Tractari auto | Alotractari.ro

tractari auto

Accidentele rutiere sunt uneori inevitabile, insa este bine ca ambii conducatori auto implicati sa ramana pe loc, sa nu incerce sa mute in niciun fel autoturismele din pozitia in care se afla pana la sosirea echipajelor specializate si a firmei de tractari auto. Incercarea de a modifica sau de a sterge urmele accidentului se considera infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

In cazul accidentelor rutiere mai grave, dar si a situatiilor ce implica defectiuni tehnice care nu pot fi remediate decat de o echipa specializata, interventia echipajelor de tractari auto este necesara si recomandata.