Echiparea cu anvelope de iarna – tractari auto in Bucuresti

In perioada iernii, cand toti soferii cauta cele mai bune anvelope pentru masini, apar o multime de intrebari pe acest subiect. Pentru a ajuta, compania Alo Tractari care ofera servicii de tractari auto in Bucuresti, si-a propus sa ofere cateva lamuriri suplimentare!

In primul rand este important de stiut ca orice persoana care locuieste intr-o zona in care temperaturile scad sub 0 grade sau intentioneaza sa calatoreasca intr-o astfel de zona, este obligata sa-si echipeze masina corespunzator.

Unii soferi au ales anvelopele all-season, insa este bine de stiut ca acestea sunt eficiente si iarna, insa pe un drum acoperit de zapada sau gheata s-ar putea sa fie destul de problematice, in sensul ca nu vor face fata la fel de bine ca si cele special create pentru sezonul rece. Cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, cauciucul anvelopelor de vara sau all-season, incepe sa se intareasca, reducandu-si aderenta, deci si siguranta pe carosabil. Anvelopele specifice iernii sunt fabricate pentru a oferi flexibilitate chiar si in zilele in care temperaturile scad sub -30 de grade Celsius.

In ceea ce priveste avantajele utilizarii anvelopelor de iarna, acestea sunt proiectate pentru a maximiza aderenta si tractiunea pe drumurile acoperite de zapada, alunecoase si inghetate. Acestea sunt fabricate dintr-un cauciuc special care le permite sa aiba o elasticitate mai mare la temperaturi foarte scazute. De asemenea, banda de rulare este mai adanca, ceea ce permite drenajul eficient al zapezii sau apei. O alta caracteristica definitorie a anvelopelor de iarna sunt micile decupaje de pe banda de rulare care se prind usor de zapada si gheata pentru a spori tractiunea.

Tractari auto in Bucuresti | asistenta rutiera | Alotractari.ro

tractari auto in Bucuresti

In anumite situatii, soferii trebuie sa apese pedala de frana. Acest lucru poate fi o problema daca anvelopele cu care este echipata masina sunt nepotrivite anotimpului. Anvelopele de iarna raman moi si ofera siguranta la franare. Rapoartele in acest sens arata ca distanta de oprire ar putea fi chiar si cu 30% mai buna.

Desi iarna nu ar trebui sa ia pe nimeni prin surprindere, se mai intampla contrariul. Acest lucru poate veni la pachet cu diverse incidente, momente in care va poate fi de mare folos un apel catre compania Alo Tractari care are echipe mobile ce pot interveni in orice situatie. Daca aveti nevoie de tractari auto sau asistenta rutiera de pe site veti afla toate detaliile despre aceste servicii!

Mai multe informatii pe //ro.wikipedia.org/wiki/Anvelop%C4%83_de_iarn%C4%83