Unul dintre injectoare este defect? Ce poti face si cand apelezi la asistenta rutiera

Problemele la injectoare sunt des intalnite pentru masinile cu multi kilometri la bord, fiind aproape inevitabil ca acestea sa nu se defecteze la un moment dat. Tocmai din acest motiv, specialistii le recomanda soferilor sa se informeze cu privire la acest aspect tehnic, pentru a stii cum sa recunoasca asemenea probleme atunci cand este cazul. In orice caz, daca problema se dovedeste a fi una serioasa, este indicat sa nu fortezi masina si sa apelezi de indata la servicii de asistenta rutiera specializata.

Injectorul are rolul de a pulveriza combustibil in cilindru, acesta fiind intalnit atat la masinile pe benzina, cat si la masinile echipate cu unitati de motorizare diesel. Cele mai multe probleme atunci cand vorbim despre injectoare apar la arc, care ajunge in timp sa isi piarda din elasticitate. Iar cand se intampla asta inseamna ca presiunea la care se vor deschide injectoarele va fi mult mai mica. In aceasta situatie, in camera de ardere o sa intre o cantitate mai mica de combustibil, ceea ce inseamna ca in cele din urma veti resimti anumite nereguli din punct de vedere a performantei motorului.

Nu de putine ori se mai ajunge si in situatia in care acea calamina rezultata din arderea combustibilului sa se depuna pe orificiile injectoarelor. Iar in acest caz exista doua probleme importante – cantitatea de combustibil injectata va fi mai mica, iar directionarea jetului de combustibil nu va mai fi corecta.

Defectarea unui injector va afecta mai mult sau mai putin performantele motorului. Mai exact, in cazul in care un injector este defect, puterea motorului va scadea. Astfel, atunci cand vei accelera iti vei da seama ca masina nu mai raspunde atat de bine atunci cand apesi pedala de acceleratie. Este un prim semn pe care trebuie sa il iei in serios!

Totodata, fii atent si la fumul evacuat de masina pe care o conduci, in special daca deja ai sesizat problema prezentata in randurile anterioare. Daca vezi fum negru, inseamna ca procesul de ardere este dereglat sau incomplet, ceea ce inseamna ca ar trebui sa te indrepti catre un service auto specializat pentru a verifica injectoarele masinii.

Si consumul masinii poate semnala anumite probleme la injectoare, asa ca nu il neglija. In cazul in care consumul de combustibil creste in mod nejustificat, s-ar putea sa existe o problema la injectoare.

Asistenta rutiera | tractari auto | AloTractari.ro

asistenta rutiera

In final, iti recomandam sa nu neglijezi problema injectoarelor, acestea jucand un rol important in functionarea normala a masinii pe care o conduci. Potrivit specialistilor, nu este deloc recomandat sa mai circuli cu masina in cazul in care un injector este defect. Daca nu esti in apropierea unui service auto si problema se dovedeste a fi una serioasa, cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata in tractari auto care sa te ajute. AloTractari.ro este unul dintre cele mai cunoscute nume din acest domeniu, avand o echipa profesionista de specialisti care sunt gata sa te scoata din incurcatura de fiecare data cand ai nevoie!

Sursa foto: https://unsplash.com