Baterie descarcata: ce faci in aceasta situatie

Baterie descarcata: ce faci in aceasta situatie

Ca sofer trebuie sa te asiguri intotdeauna ca autoturismul pe care il conduci se afla intr-o stare excelenta, astfel incat sa poti ajunge la destinatie in cele mai sigure conditii. Daca, din neatentie sau din graba nu ai verificat toate aspectele inainte de a porni la drum si ramai cu masina pe marginea drumului, pentru ca ai o baterie descarcata, trebuie sa gasesti cea mai eficienta metoda prin care sa rezolvi situatia!

Opreste imediat

Pentru inceput, atunci cand observi ca autoturismul tau scoate sunete care nu sunt normale sau pur si simplu tremura, recomandat este sa opresti cat mai repede pe partea dreapta, indiferent daca te afli pe un drum judetean sau pe o autostrada. Pune in spatele masinii triunghiul reflectorizant, astfel incat ceilalti participanti la trafic sa stie ca ai o problema tehnica si ca trebuie sa te ocoleasca.

Cheama o echipa de specialisti

Chiar daca vei fi tentat sa incerci sa rezolvi singur situatia, uneori este mai intelept sa chemi o echipa de specialisti in domeniul auto. Mecanicii te pot ajuta sa obtii curentul necesar pentru a-ti continua drumul in siguranta!

Baterie descarcata: cauze

Atunci cand ai o baterie descarcata exista mai multe cauze care pot conduce la aceasta situatie. De exemplu, bateria se termina daca anterior ai lasat farurile aprinse prea multa vreme, in timp ce motorul era oprit sau daca nu ai folosit masina o perioada indelungata. In acelasi timp, bateria se poate termina pur si simplu pentru ca ai utilizat-o la capacitate maxima.

Asistenta rutiera | Alotractari.ro

Baterie descarcata

Care sunt semnele care iti indica faptul ca bateria s-a terminat?

Printre semnele care iti indica faptul ca bateria s-a terminat se numara urmatoarele: motorul porneste greu si are nevoie de mult mai multa energie electrica decat in mod normal, intensitatea luminilor scade considerabil, iar stergatoarele si geamurile electrice functioneaza greu. Bateria auto nu este responsabila doar de pornirea motorului, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii foarte atent la toate functiile autoturismului atunci cand pleci la drum.

Verifica bateria frecvent

Specialistii in domeniul auto iti recomanda sa verifici in permanenta capacitatea bateriei. Exista dispozitive speciale care te ajuta sa faci acest lucru. Mai mult, tine cont de faptul ca durata de viata a unei baterii este de circa 3-4 ani.

Mai multe informatii pe //ro.wikipedia.org/wiki/Baterie_auto