Cand schimbi cureaua de distributie – tractari auto

Una dintre cauzele pentru care echipele AloTractari.ro sunt solicitate in trafic pentru a asigura servicii cunoscute generic sub denumirea de asistenta rutiera si/sau pentru tractari auto, tine de cureaua de distributie si anume de uzura acesteia. Neschimbata la timp, motorul va putea inceta sa functioneze. Intr-o asemenea situatie, autovehiculul se poate opri in trafic.

Rolul curelei de distributie este sa asigure sincronizarea unor elemente mecanice pe care le detine motorul, practic, facand legatura intre arborele cotit (vilbrochen), pompele de apa si de injectie si componentele arborelui cu came (deosebit de important pentru functia de baza a unui motor) care asigura control asupra supapelor de admisie si de evacuare.

Din experienta in tractari auto pe care o avem, problemele pe care le puteti experimenta constau in urmatoarele aspecte:

Schimbarea curelei de distributie nu este o interventie deosebit de costisitoare, dar repercursiunile provocate de faptul ca nu este schimbata la timp pot fi semnificative. Schimbarea motorului presupune, de regula, costuri mari, motiv pentru care va recomandam sa preveniti deteriorarea sa.

Cum realizati ca ceva nu este in regula cu cureaua de distributie?

  • puterea motorului scade;
  • depistati consum mai mare de combustibil;
  • sesizati vibratii anormale la nivelul motorului;
  • distributia emite zgomote puternice.

Toate acestea sunt semne care va avertizeaza ca trebuie sa schimbati cureaua de distributie, pentru ca s-a uzat.

Cand se schimba in mod normal cureaua de distributie?

Daca pana acum ceva timp se considera ca la 90000 de kilometri, in prezent se recomanda schimbarea chiar si la 160000 de kilometri, curelele fiind cu mult mai rezistente si bine lucrate. Cu toate acestea, daca achizitionati cureaua de distributie aftermarket nu va raportati la numarul de kilometri atunci cand va doriti sa o schimbati, ci la timpul in care ati folosit-o.

Tractari auto | asistenta rutiera | Alotractari.ro

tractari auto

In concluzie, indiferent de masina pe care o detineti, trebuie sa aveti grija sa functioneze optim din punct de vedere tehnic. Sunt situatii in care serviciile noastre de tractari auto si asistenta rutiera ne sunt solicitate pentru motive care din experienta putem spune ca se pot evita usor si sunt situatii in care ne deplasam la locul in care suntem chemati pentru a constata si rezolva situatii mai dificile. Recomandam ca tot ceea ce se poate preveni, sa fie tratat cu seriozitate.

Orice masina va functiona fara probleme, atat timp cat va fi ingrijita corespunzator. Nu degeaba se spune ca “preventia este mama intelepciunii”.

Mai multe informatii pe: //ro.wikipedia.org/wiki/Curea_de_transmisie