De ce iarna ai nevoie de servicii de tractari auto mai des

Firmele de tractari sunt mult mai solicitate iarna decat vara, iar statisticile arata ca tot mai multi soferi solicita servicii de tractari auto pe timpul iernii, mai ales dupa ce cade prima zapada. Sunt mai multe motive pentru care se intampla acest lucru, iar soferii care conduc preventiv pot citi despre ele astfel incat sa incerce sa evite situatiile neplacute in trafic.

Tractari in cazul derapajului

Chiar daca nu este gheata pe jos, carosabilul poate fi acoperit de acea mazga densa, care genereaza alunecare. In special in curbe, atunci cand circuli cu viteza, pe o astfel de vreme este foarte usor sa derapezi si sa iesi in decor, caz in care vei avea nevoie de servicii de tractari auto cum sunt cele oferite de WLC Rent a Car. Recomandam prudenta si adaptarea vitezei la conditiile de vreme si de drum, astfel incat sa eviti potentialele accidente nedorite.

Ceata este un alt motiv care determina nevoia de asistenta rutiera

Iarna, ceata se instaleaza rapid si poate dura mult pana cand se ridica. Ceata implica vizibilitate redusa si solicita destul de mult aptitudinile soferului, care ar trebui sa acorde o atentie deosebita traficului si drumului. De foarte multe ori insa se intampla si accidente pe ceata, motiv pentru care soferii solicita asistenta rutiera de la firmele specializate astfel incat sa ajunga la destinatie cu bine.

Inzapezirea este un fenomen ce apare in fiecare iarna atunci cand ninge mult

Cu siguranta ai vazut la stiri aproape in fiecare iarna ca pe anumite tronsoane de drum, masinile raman inzapezite iar deszapezirea cu lopata nu functioneaza din cauza cantitatii mari de zapada. Acesta este un motiv suplimentar care determina posesorii de autoturisme sa apeleze la firme de asistenta rutiera, care sa le ofere tot ajutorul de care au nevoie pentru a iesi din zapada.

Servicii de tractari auto | asistenta rutiera | WLC Rent a Car | Alotractari.ro

servicii de tractari auto

Numarul de accidente este mai mare iarna

In ciuda faptului ca peste tot soferii primesc recomandari pentru condusul prudent in conditii de gheata si zapada, numarul de accidente este mai mare iarna din cauza neatentiei sau din cauza vitezei. Acesta este un motiv in plus pentru care firmele de tractari sunt mult mai solicitate decat pe timpul verii. Specialistii recomanda prudenta in timpul conducerii in conditii nefavorabile, atunci cand vizibilitatea este mult redusa sau cand carosabilul este alunecos, pentru a evita accidentele foarte grave soldate in cele mai nefericite cazuri cu pierderi materiale uriase si chiar cu pierderi umane.

Mai multe informatii pe //ro.wikipedia.org/wiki/Asisten%C8%9B%C4%83_rutier%C4%83