Obiceiuri zilnice care pot provoca probleme serioase masinii – Cand apelam la serviciile de tractari auto non stop?

Orice sofer isi doreste ca masina pe care o conduce sa aiba o durata de viata cat mai indelungata cu putinta, insa stim cu totii ca este inevitabil ca mai devreme sau mai tarziu sa nu apara probleme de ordin tehnic. Daca ne dorim insa sa prelungim viata masinii, trebuie sa tinem cont de anumite aspecte care ne-ar ajuta in acest sens. Potrivit specialistilor, multe obiceiuri zilnice pe care le au cei mai multi dintre soferi nu fac nimic altceva in afara de a grabi aparitia unor probleme tehnice. Iti spunem in randurile urmatoare care sunt obiceiurile la care ar trebui sa renunti in cazul in care tii cu adevarat la masina ta!

Pana sa vorbim despre acestea insa, vrem sa iti reamintim ca probleme tehnice pot aparea oricand la masina. In cazul in care te confrunti cu o problema serioasa, nu ai de ce sa intri in panica. Cel mai bine este sa tragi pe dreapta si, in cazul in care crezi ca nu mai ai cum sa pleci la drum in continuare, este recomandat sa apelezi la serviciile de tractari auto non stop oferite de o firma specializata.

Din graba sau din comoditate, multi soferi nu apasa pana la fund pedala ambreiajului in momentul in care schimba vitezele. Acesta este un obicei nociv pentru masina ta, afectand in timp cutia de viteze. Motivul este unul extrem de simplu – atunci cand ambreiajul nu este apasat complet nu se va elibera suficient lichid de ambreiaj, ceea ce va afecta in timp masina.

De asemenea, condusul cu ambreiajul calcat nu face deloc bine masinii pe care o conduci, ba din contra. Specialistii recomanda soferilor sa nu tina ambreiajul calcat atunci cand asteapta la semafor, presiunea generata pe ambreiaj ducand in cele din urma la deteriorarea placii de presiune si a rulmentilor de debreiere.

Opririle si plecarile bruste de pe loc nu fac bine niciunei masini, asa ca renunta la acest obicei in cazul in care il ai si tu! Miscarile bruste vor afecta in timp sistemul de franare si suportii masinii, ceea ce mai mult ca sigur ca nu iti doresti!

De cele mai multe ori din graba, multi soferi nu incalzesc motorul inainte de a pleca la drum. Specialistii in domeniul auto recomanda ca inainte de a pleca la drum sa tinem masina pornita pentru cateva minute pentru ca uleiul sa aiba un circuit complet. Este important sa facem asta in special in timpul iernii, atunci cand temperaturile din termometre scad destul de mult.

Tractari auto non stop | asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto non stop

Din comoditate, multi soferi ajung sa depoziteze in masina tot felul de lucruri care nu mai incap in casa. Aceasta practica nu face deloc bine masinii pe care o conduci! Cu cat masina este ingreunata mai mult, cu atat consumul de carburant va fi mai mare. De asemenea, si manevrabilitatea va fi afectata!

In cele din urma nu iti mai spunem decat ca atunci cand apar probleme serioase la masina este indicat sa apelezi la serviciile de asistenta rutiera oferite de o firma specializata. AloTractari.ro este unul dintre cele mai cunoscute nume in acest domeniu, cei peste 200 de parteneri ai sai din intreaga tara fiind disponibili la orice ora sa te ajute!

Sursa foto: https://unsplash.com