Pregatirea masinii pentru iarna – tractari auto non-stop

Calatoriile rutiere de iarna sunt complet diferite de calatoriile din oricare alt sezon. Frigul si precipitatiile sub forma de zapada pot da batai de cap soferilor, deoarece acesta este sezonul in care se intampla cele mai multe accidente, mai ales in cazul soferilor nepregatiti. Ultimul lucru pe care oricine si-l doreste este ca masina sa nu mai functioneze cand este frig si departe de casa. Iata cateva sfaturi oferite de echipa Alo Tractari, companie de tractari auto si asistenta rutiera, pe care ar trebui sa le aveti in vedere inainte de a pleca la drum lung pe timp de iarna!

In primul si in primul rand, verificati bateria! Bateriile pierd chiar si pana la 60% din energie atunci cand temperaturile scad aproape de inghet. Cand calatoriti pe vreme rece, ultimul lucru pe care il doriti este sa ramaneti blocat din cauza unei baterii moarte. Daca bateria are mai mult de doi ani, ar trebui luata in considerare inclocuirea acesteia.

Totusi, daca bateria este descarcata sau stiti ca se descarca usor si nu aveti cum sa o inlocuiti, faceti rost de cabluri de reincarcare. Acestea sunt instrumente pe care ar trebui sa le aveti la indemana in orice anotimp, insa pe vreme rece sunt indispensabile.

Pregatiti-va cu instrumente pentru zapada si gheata! Ar fi de folos un razuitor si o lopata care sa incapa in portbagaj, dar nu ar strica si o solutie de dezghetare rapida a geamurilor. De asemenea, sunt disponibile razuitoare incalzite care se conecteaza la bateria masinii si ajuta la indepartarea rapida si usoara a ghetii sau zapezii.

Verificati antigelul! Acesta poate impiedica lichidul motorului sa inghete si asigura faptul ca vehiculul va porni atunci cand aveti nevoie. Antigelul nu numai ca impiedica inghetarea, dar protejeaza motorul de rugina si coroziune mult mai bine decat apa simpla.

Tractari auto non-stop | asistenta rutiera | Alotractari.ro

tractari auto non-stop

Desi este usor de prevazut faptul ca multe sosele vor fi acoperite de materiale antiderapante compuse din nisip, sare sau alte pulberi, nu multi soferi isi iau toate masurile de precautie in ceea ce priveste protectia exteriorului masinii. Acest lucru este mai important acum, in sezonul rece, decat in orice alta perioada a anului. De exemplu, sarea rutiera corodeaza vopseaua masinii. O mica fisura este suficienta pentru ca sarea sa patrunda si sa produca rugina. Suprafata masinii ar putea fi protejata cu ajutorul aplicarii unui strat de ceara.

Chiar daca va pregatiti corespunzator, drumul poate fi imprevizibil, la fel si evenimentele neplacute. Inainte de a pleca la drum lung, notati numarul societatii care ofera servici de tractari auto non-stop – Alo Tractari. Nu se stie cand veti avea nevoie de ajutor!

Mai multe informatii pe //ro.wikipedia.org/wiki/Asisten%C8%9B%C4%83_rutier%C4%83