Top 3 cauze frecvente ale accidentelor rutiere - AloTractari

Top 3 cauze frecvente ale accidentelor rutiere

Un accident rutier poate avea mai multe cauze: umane, meteorologice si tehnice. Cu toate acestea, factorul uman este preponderent in majoritatea accidentelor rutiere.

Cauze umane ale accidentelor rutiere

In contextul accidentelor rutiere, cauzele umane sunt cu mult inaintea cauzelor meteorologice sau tehnice. De cele mai multe ori, avem de-a face chiar cu o combinatie de cauze. Factorul uman apare in peste 90% din accidentele rutiere. Prin urmare, accidentele care au cauze pur meteorologice sau pur tehnice sunt extrem de rare.

Cele mai frecvente cauze umane: alcoolul si viteza sunt prezente in 31%, respectiv 25% din accidentele fatale, oboseala sau somnolenta sunt implicate in aproape 8% din accidentele grave. Distragerea atentiei este, de asemenea, un factor uman in accidentele rutiere.

Faptul ca vorbiti la telefon in timp ce conduceti inmulteste cu 4 riscul de a avea un accident rutier. Multi dintre cei care au decedat nu purtau centurile de siguranta si multi dintre motociclistii care au murit in trafic nu au purtat casti. Nerespectarea distantelor de siguranta este responsabila, de asemenea, pentru accidente grave soldate cu victime.

Cauzele meteorologice ale accidentelor rutiere

Cauzele meteo pot creste riscul de accident rutier. Cu toate acestea, vremea nu este aproape niciodata singura cauza a unui accident rutier. Factorul uman este aproape intotdeauna prezent. Cauzele meteorologice pot fi: ceata, lipsa vizibilitatii cauzate de un fenomen climatic, zapada, ploaie, lapovita.

Pentru ca vremea sa nu agraveze riscul de accidente, este imperativ necesar ca autovehiculul sa dispuna de un sistem de iluminare bun si anvelope in stare buna, adecvate si umflate corespunzator (lanturile sunt obligatorii pe un teren foarte inzapezit).

De asemenea, ar trebui sa va adaptati modul in care sofati la conditiile meteo nefavorabile, sa conduceti mai lent atunci cand conditiile meteorologice impun, sa fiti mai vigilenti etc.

Cauzele tehnice ale accidentelor rutiere

Cauzele tehnice pot creste riscul de accident rutier, acest aspect fiind observat deseori si de expertii nostri de la AloTractari care asigura tractari auto non-stop. Insa, dupa cum am mai spus, cauzele tehnice nu sunt aproape niciodata singura cauza a unui accident rutier. Ca si in cazul factorului meteo, factorul tehnic creste riscul de accidente rutiere, dar accidentele au aproape intotdeauna o cauza umana.

Tractari auto non-stop | AloTractari.ro

tractari auto non-stop

Exista doua tipuri de cauze tehnice: cele referitoare la starea vehiculului si cele referitoare la starea infrastructurii (conditii rutiere precare). Obiectivul inspectiei tehnice este de a limita accidentele rutiere cauzate de defectarea tehnica a vehiculelor.

AloTractari.ro raspunde prompt tuturor solicitarilor, asigurand inclusiv asistenta soferilor care din diverse cauze raman blocati in trafic. In cazul in care defectiunile tehnice nu pot fi remediate, asiguram tractarea autovehicului acolo unde clientul doreste.

Mai multe informatii pe: https://ro.wikipedia.org/wiki/Accident#Accidente_rutiere