Tractarea mașinii în sezonul rece - tractari masini - AloTractari

Tractarea mașinii în sezonul rece – tractari masini

A tracta o mașină presupune riscuri importante, indiferent de condițiile în care se desfășoară. Acestea se amplifică, însă, în sezonul rece cand conditiile meteo sunt potrivnice pentru tractari masini. Iarna, temperatura scade, vizibilitatea suferă, iar aderența se înrăutățește dramatic. Și toate acestea afectează atât omul, cât și subansamblele mașinii de tractare, fapt pentru care, deși iarna sunt cele mai multe intervenții, ele sunt și cele mai dificile.

Să nu uităm că pionul principal la tractarea unei mașini este șoferul vehiculului de tractare, care, indiferent de vreme, trebuie să ia cele mai bune decizii, atât în calitate de șofer, cât și de mecanic. Iar asta devine mai greu la temperaturi negative, pe viscol sau zăpadă. A căuta punctele de ancorare pe sub mașina avariată devine, astfel, de-a dreptul neplăcut. Asta ca să nu mai spunem că toate materialele, de la cele ale mașinii de tractare și până la cele ale echipamentului de tractare (chingi, cabluri) sunt casante atunci când temperaturile scad, și pot să cedeze mai ușor, în special când sunt puternic tensionate, în cazul urcării pe platformă a mașinilor grele.

Tractari masini Bucuresti

Odată urcată și ancorată, mașina trebuie transportată în condiții de maximă siguranță. Și nu numai ea, ci și pasagerii săi. Utilajul de tractare își schimbă, însă, distribuția maselor pe punți și, în consecință, și comportamentul dinamic. A manevra un ansamblu de peste două tone, cu tracțiune spate, pe căi de rulare alunecoase, cere aptitudini deosebite, în special atunci când trebuie să eviți schimbări bruște de benzi ale altor șoferi sau când trebuie să frânezi de urgență. Asta ca să nu mai amintim că și mașina de tractare poate rămâne împotmolită în zăpadă, ca orice alt vehicul.

De aceea pe site-ul  alotractări.ro  gasiti parteneri  pentru  tractări auto de încredere, cu personal și utilaje capabile să facă față condițiilor grele care apar iarna. Indiferent de ora la care ne apelați, serviciul de tractări auto non stop este disponibil pentru a vă scoate din încurcătură.